NIDA-raadslid komende verkiezing lijsttrekker voor DENK

ALMERE • Wo 17 november 2021 | 12:13 • Woensdag 17 november 2021 | 12:13

De politieke partij DENK doet op 16 maart in Almere mee aan gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker wordt Hassan Buyatui, die op dit moment de eenmansfractie van NIDA vormt.

NIDA besloot vorige maand om niet langer verder te gaan in de gemeentepolitiek, maar als 'een maatschappelijke beweging'.

Voor Buyatui betekende dit dat hij op zoek moest naar een andere partij, mocht hij ook na de verkiezingen door willen gaan als raadslid.

Afsplitsing
Buyatui zit sinds 2014 in de Almeerse gemeenteraad, tot 2019 voor PvdA. Hij verliet de partij na onenigheid en ging verder als eenmansfractie. Later sloot hij zich bij NIDA aan, de partij die ook in Rotterdam en Den Haag in de gemeenteraad zat.

DENK heeft op dit moment drie zetels in de Tweede Kamer en is vertegenwoordigd in drie provincies, waaronder Flevoland. De partij neemt zitting in 13 gemeenteraden. DENK ontstond begin 2015 nadat de PvdA enkele maanden eerder Kamerleden Kuzu en Öztürk uit de fractie zette.

Lijsttrekker Buyatui zegt in Almere "de strijd aan te willen binden met de verharding en polarisatie", en in te zetten op "het bestrijden van de tweedeling en kansenongelijkheid".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel