GGD zet vrijdag de eerste boosterprikken

FLEVOLAND • Do 18 november 2021 | 13:08 • Donderdag 18 november 2021 | 13:08

De GGD Flevoland zet vrijdag de eerste boosterprikken tegen het coronavirus. In het begin komen mensen van 80 jaar en ouder daarvoor in aanmerking. De eerste uitnodigingen vallen donderdag bij deze leeftijdsgroep op de deurmat.

Na de 80-plussers volgen zorgpersoneel en inwoners van zorginstellingen, vertelt Marjon Antoons van de GGD Flevoland. "Niet iedereen kan zomaar een boosterprik halen, het is op uitnodiging. Zo moet er bijvoorbeeld zes maanden zitten tussen de laatste vaccinatie en de boosterprik."

Antoons kan geen tijdspad schetsen wanneer mensen aan de beurt komen. Uiteindelijk kan een steeds grotere groep een derde prik halen. "Je gaat straks steeds meer de verschuiving zien naar mensen die voor een boosterprik komen in plaats van een eerste vaccinatie."

Voorlichting
Er is namelijk nog een groep die zich nog niet heeft laten vaccineren. "Neem het risico niet, en laat het vaccin zetten", vertelt Antoons. Om meer mensen te overtuigen, gaat de GGD binnenkort de wijken in waar mensen voorgelicht worden over vaccinatie. Dat gebeurt onder meer in Lelystad, geeft Antoons aan.

Ook komt de GGD met een tijdelijke vaccinatielocatie in het Flevoziekenhuis. Daar kunnen patiënten zonder afspraak zich laten inenten. De priklocatie is voornamelijk bedoeld voor mensen die een afspraak hebben in het Flevoziekenhuis. Mensen die ook een prik willen halen zonder afspraak, kunnen terecht bij alle andere vaccinatielocaties van GGD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel