Vragen over extra woningen in tweede deel Oosterwold

ALMERE • Do 18 november 2021 | 22:47 • Donderdag 18 november 2021 | 22:47

De Almeerse fracties van VVD, SP en GroenLinks willen dat het gemeentebestuur meerdere scenario’s onderzoekt over woningbouw in de tweede fase van zelfbouwwijk Oosterwold. Ze roepen de gemeente op om een berekening te maken van wat het betekent als er tien-, twintig- of dertigduizend woningen worden gebouwd. Volgens de partijen is de woningdichtheid in Oosterwold zeer laag en is het lastig om daar betaalbare woningen te bouwen.

De drie partijen wilden via een aantal vragen aan de gemeenteraad praten over de toekomst van de wijk en of bepaalde uitgangspunten veranderd moeten worden. VVD, SP en GroenLinks vragen zich af of het mogelijk moet zijn om in fase 2 van de woonwijk meer betaalbare woningen te bouwen om het landelijke woningtekort aan te pakken. In de wijk mag maar een beperkt deel van een kavel gebruikt worden voor bebouwing. De drie partijen werpen de vraag op of dit zo moet blijven.

D66, PVV en CU: 'Oosterwold 2 moet worden zoals gepland is'
Andere partijen in de raadzaal reageren wisselend op deze vragen. D66 laat weten niet tegen clustering te zijn, maar waarschuwt wel dat Oosterwold niet moet worden zoals de rest van Almere. De PVV vreest dat met deze veranderingen wordt afgeweken van de oorspronkelijke filosofie van Oosterwold. Ook de ChristenUnie wil niet dat Oosterwold een andere wijk wordt dan oorspronkelijk was bedoeld.

Tijdens de raadsvergadering zijn nog niet alle fracties aan het woord gekomen. Ook de verantwoordelijk wethouder heeft nog geen reactie gegeven. Volgende week wordt er verder over gesproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel