Plannen voor tientallen sociale huurwoningen aan Boomgaardweg

ALMERE • Za 20 november 2021 | 12:23 • Zaterdag 20 november 2021 | 12:23

Er zijn plannen voor de bouw van zeventig tot tachtig sociale huurwoningen aan de Boomgaardweg in de Almeerse Parkwijk. Het gaat om één- en tweekamerwoningen. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters en mensen die snel nieuwe huisvesting nodig hebben. Dat zijn bijvoorbeeld dakloze jongeren of mensen die gaan scheiden.

De gemeente kiest voor Parkwijk omdat er nog weinig woningen voor jongeren in die wijk zijn. En die zijn hard nodig. "Ook voor jongeren uit de buurt", aldus de gemeente.

Nog geen uitgewerkte plannen
De plannen voor de woningen aan de Boomgaardweg zijn nog niet uitgewerkt. Er is een voornemen om op twee plekken langs de weg appartementen te bouwen. De gebouwen zouden niet hoger dan 15 meter moeten worden. De gemeenteraad moet de plannen nog goed keuren. Pas daarna worden zij verder uitgewerkt.

Omwonenden zijn via een brief op de hoogte gesteld. Op 30 november vindt er een digitale bijeenkomst plaats. Daar legt de gemeente uit hoe het proces verder verloopt en waar omwonenden invloed kunnen uitoefenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel