PVV wil betere communicatie rond afvalinzameling

LELYSTAD • Di 23 november 2021 | 10:30 • Dinsdag 23 november 2021 | 10:30

De PVV-fractie in Lelystad is niet blij met de manier waarop het college van B en W omgaat met de afvalinzameling. Volgens de partij gaat het onder meer mis in de communicatie met de inwoners over de plaatsing van afvalcontainers. Ook negeert het college een motie van de gemeenteraad over de buurtenquêtes over de afvalinzameling, zegt de partij.

Volgens PVV-raadslid Eric van Luxemburg heeft de gemeente ook niet binnen de daarvoor geldende termijn gereageerd op bezwaarschiften. Dat zou ook gelden voor zogenoemde WOB-verzoeken, waarbij wordt gevraagd om de openbaarmaking van documenten. De PVV vindt dit onacceptabel en gaat daarover dinsdagavond vragen stellen in de raadsvergadering. Ook komt de fractie met moties om het college te dwingen tot betere communicatie.

In de raadsvergadering komt ook de nieuwe overeenkomst met afvalinzamelaar HVC aan bod. De gemeenteraad heeft al besloten dat de samenwerking wordt voortgezet. Van Luxemburg wil ook opheldering over de gescheiden inzameling in Lelystad. De gemeente zei eerder dat het niet mogelijk was om dat af te schaffen en te kiezen voor nascheiding. HVC blijkt dat in Almere wel te kunnen doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel