Ali B beroofd van horloge, gewapende mannen gevlucht

ALMERE • Do 25 november 2021 | 22:02 • Donderdag 25 november 2021 | 22:02

Ali B is donderdagavond door twee gewapende mannen beroofd. Dat gebeurde voor zijn huis in Almere, aan de Fokkeboom in Noorderplassen West. Hij laat weten dat er niemand gewond is. Volgens de rapper hadden de daders het voorzien op zijn Rolex-horloge en heeft hij die afgegeven.

Volgens de politie parkeerden de mannen iets na 21.00 uur de auto aan de Fokkeboom. Wanneer Ali B en zijn chauffeur uitstappen, kijken zij beiden in de loop van een wapen. Volgens de politie zijn er bij de overval minimaal drie personen betrokken en twee wapens. Twee mannen zouden de overval gepleegd hebben en een andere verdachte zat klaar in de vluchtauto. De overvallers reden vervolgens in een Audi met hoge snelheid de straat uit.Eerder dit jaar was de Fokkeboom ook al in het nieuws. In maart werd er een explosief gevonden bij een huis. De gemeente besloot daarna om camera's op te hangen rond de desbetreffende woning.

'Dure horloges maken je kwetsbaar'
Een woordvoerder van de politie laat aan de NOS weten dat waar bezit zichtbaar is, criminelen het proberen te halen. "Dure horloges bijvoorbeeld maken je kwetsbaar, dat is een bekend verhaal. Je draagt zoiets natuurlijk niet om het in de kluis te leggen, maar je neemt daarmee wel een risico. Als je het bezit op sociale media hebt laten zien of in het openbaar, dan valt dat op. En daarmee loop je ook kans op fysiek geweld."

Ook Hans Slaman, directeur van International Security Partners, een bedrijf dat onder meer vermogende particulieren en bedrijven adviseert over veiligheid herkent dit. Volgens hem zijn veel mensen zich niet bewust van hun kwetsbaarheid en plaatsen bezit, van horloges tot dure auto's op sociale media. ''Er zijn criminelen die hier misbruik van maken.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel