Onzeker of huidige projectontwikkelaar schoolcampus mag bouwen

ALMERE • Do 2 december 2021 | 23:37 • Donderdag 2 december 2021 | 23:37

De gemeente Almere onderzoekt of de huidige projectontwikkelaar de geplande schoolcampus nog mag bouwen. Door een uitspraak van de Hoge Raad kunnen gemeenten niet langer 'een-op-een' grond verkopen aan projectontwikkelaars.

Op de locatie van de huidige Hospitaalgarage moet een nieuw schoolgebouw voor Hogeschool Windesheim komen. Ook zijn er 1250 studentenwoningen, 630 parkeerplaatsen en andere voorzieningen gepland. Wethouder Maaike Veeningen: "Het is een vrij ingewikkeld arrest. Als wij als gemeente iets verkopen, moeten we meerdere partijen de gelegenheid geven om het te kopen. We moeten echt kijken wat het betekent. We gaan alle lopende trajecten tegen het licht houden en ook deze."

Ondertussen wil het college dat de gemeenteraad verder gaat met het beoordelen van de plannen voor de schoolcampus, los van wie de uiteindelijke projectontwikkelaar wordt.

Wethouder hoopt op besluit voor de kerst
Hogeschool Windesheim wil graag het schooljaar 2025/2026 in de nieuwbouw starten. Los van dit nieuwe arrest wezen experts er al eerder op dat hoger beroep tegen de plannen mogelijk is bij de Raad van State. Alleen dat al kan twee jaar vertraging opleveren. Wethouder Veeningen: "Het was sowieso al een krappe planning, dus we hopen voor de kerst een besluit te kunnen nemen. We zetten alles op alles om het te realiseren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel