Windesheim vraagt eerste vergunning aan voor studentencampus

ALMERE • Do 8 december 2022 | 14:58 • Donderdag 8 december 2022 | 14:58

Windesheim Almere heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor het nieuwe hogeschoolgebouw aan de Esplanade. Dat meldt de gemeente. Het is de eerste stap in de komst van de studentencampus in Almere Stad.

De aangevraagde vergunning is nodig om af te wijken van het bestemmingsplan. Het nieuwe gebouw van Windesheim Almere valt namelijk iets groter uit dan is toegestaan, laat de gemeente weten. Daarom moet beoordeeld worden of hier toestemming voor kan worden verleend. De vervolgstap is dat er een omgevingsvergunning voor de bouw moet worden afgegeven.

Omgevingsvergunningen voor studentenwoningen volgen nog
Stichting DUWO gaat de studentenwoningen rondom de nieuwe hogeschool bouwen. Ook daarvoor zijn omgevingsvergunningen nodig. Die moeten nog door de stichting worden aangevraagd en worden naar verwachting eind volgend jaar verleend, zegt de gemeente. DUWO heeft voor de woningen boven de parkeergarage alleen een omgevingsvergunning voor de bouw nodig. De woontoren wijkt af van het bestemmingsplan waardoor ook voor dit gebouw een extra omgevingsvergunning nodig is.

De bouw van de studentencampus moet in de loop van 2024 beginnen en gaat zo'n twee jaar duren. De plannen van DUWO worden nog verder uitgewerkt. Zo zijn de ontwerpen van de woontoren nog niet klaar. Over de benodigde vergunningen houdt de gemeente Almere op woensdag 14 december een informatiebijeenkomst in de bibliotheek in Almere Stad. Dan volgt een toelichting en er zijn vragen te stellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel