Korting op toegangspas Floriade voor Flevolanders nog onzeker

FLEVOLAND • Wo 8 december 2021 | 6:27 • Woensdag 8 december 2021 | 6:27

Het is nog niet zeker of inwoners van Flevoland daadwerkelijk met korting een onbeperkte toegangspas voor de Floriade kunnen kopen. Een meerderheid van de partijen in het provinciehuis steunde begin november een oproep van de Partij voor de Dieren om dit mogelijk te maken. De goedkope tickets zijn alleen nog niet te koop, behalve voor Almeerders.

Statenlid Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren vindt het verontrustend dat hij nog niets heeft gehoord. Hij heeft er begrip dat het tijd kost maar gaat toch druk zetten om de goedkope Floriadepas snel beschikbaar te maken. "Het zou erg leuk zijn voor de feestdagen als Flevolanders hem nog voor een extra mooie prijs kunnen aanschaffen."

"Ik denk dat alle partijen erbij gebaat zijn om dit zo snel mogelijk uit te voeren."

— Jesse Luijendijk, Statenlid PvdD

De Floriade Pas kost voor bezoekers van buiten Flevoland 79 euro. Volgens de motie van de PvdD moeten alle Flevolanders hem tot 1 januari kunnen kopen voor 39 euro. Na 1 januari betalen ze dan 49 euro. Die regeling is er al voor Almeerders. Luijendijk vindt dat het in het belang van de provincie is om de vroegboekkorting zo snel mogelijk te regelen. "De provincie wil ook dat het een succes wordt en dat zo veel mogelijk Flevolanders iets kunnen terugzien van de investering. Dus ik denk dat alle partijen erbij gebaat zijn om dit zo snel mogelijk uit te voeren."

Provincie en Floriade BV zwijgen
Een woordvoerder van de provincie laat weten dat het onderzoek naar de kortingsregeling voor alle Flevolanders in volle gang is. De Floriade BV, die de wereldtuinbouwtentoonstelling organiseert, en de provincie onderhandelen nog over het plan. Totdat er overeenstemming is, kan de provincie niks zeggen. De Floriade BV wil ook niet ingaan op vragen over het onderwerp en verwijst naar de provincie.

Op de prijs voor een los ticket wordt géén korting gegeven voor Almeerders of Flevolanders. Een eenmalig bezoek kost, afhankelijk van de dag, tussen de 29 en 35 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel