Extinction Rebellion start petitie tegen datacenter

ZEEWOLDE • Do 9 december 2021 | 12:56 • Donderdag 9 december 2021 | 12:56

Extinction Rebellion is een online petitie gestart tegen de komst van het datacenter van Meta naar Zeewolde. De actiegroep zegt dat het centrum te veel nadelen met zich meebrengt. Donderdagochtend hadden bijna 400 mensen de petitie ondertekend en zich aangemeld voor mogelijke acties.

"De komst van zo’n datacenter komt met een explosieve vraag naar energie en water en brengt gevaarlijke klimaatverandering dichterbij", schrijft Extinction Rebellion. De groep roept gemeenteraadsleden op om volgende week donderdag 16 december tegen de plannen te stemmen voor een enorm datacenter op Trekkersveld 4.

De groep roept burgers op zich aan te melden voor toekomstige acties, mocht de gemeenteraad instemmen met de plannen. Vorige week plakten afdelingen van Extinction Rebellion uit de omgeving van Zeewolde een actieposter op het gemeentehuis.

Dit artikel is geschreven door Maarten Groeneweg. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Zeewolde en Dronten voor Omroep Flevoland. Voor tips: maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel