'Zoek andere route voor fietsdeel van triatlon'

ZEEWOLDE • Do 9 december 2021 | 20:15 • Donderdag 9 december 2021 | 20:15

De gemeente Zeewolde heeft een brief gestuurd aan de organisatie van de Challenge Almere-Amsterdam. Het fietsgedeelte van de triatlon voert elk jaar door het buitengebied van Zeewolde, maar daar is de gemeente nu wel klaar mee.

Elk jaar krijgt de gemeente klachten van bedrijven en bewoners van het buitengebied. Het evenement zorgt onder meer voor zwerfafval. Daarnaast hebben agrarische ondernemers in dat gebied veel last van de verkeersmaatregelen die vanwege het evenement genomen worden. Daardoor kunnen ze hun werkzaamheden niet goed uitvoeren, aldus de gemeente.

Afgelopen editie was de triatlon over twee dagen verdeeld. Dat heeft voor meer klachten dan de voorgaande jaren geleid, volgens Zeewolde. Daarom wordt de organisatie via een brief dringend verzocht om voor toekomstige evenementen een andere route of een andere datum te zoeken. De brief is ook aan de gemeente Almere gestuurd. Die is verantwoordelijk voor het afgeven van de vergunning voor het evenement.

'Erg verbaasd'
De organisatie van de Challenge Almere-Amsterdam laat weten erg verbaasd te zijn over het nieuws. Het bestuur laat weten geen enkele brief van de gemeente Zeewolde te hebben ontvangen. Daarnaast zouden ze nooit zijn ingelicht over de onvrede van de gemeente Zeewolde.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel