Actie in gemeentehuis tegen datacenter

ZEEWOLDE • Ma 13 december 2021 | 11:08 • Maandag 13 december 2021 | 11:08

Activisten van Extinction Rebellion hebben maandagmorgen korte tijd in het gemeentehuis van Zeewolde actiegevoerd tegen de komst van het grote datacenter van Meta. Ze willen dat de gemeenteraad donderdag tegen het datacenter stemt.

De ongeveer 20 demonstranten gingen rond 10:30 uur het gemeentehuis binnen en hingen spandoeken op met teksten als 'Wij willen Greta, geen Meta' en 'Geen datacenter bij Zeewolde'. Na een uur moesten ze het gebouw weer verlaten.

De gemeente Zeewolde laat weten dat er voor de demonstratie geen vergunning was aangevraagd. ''Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers van het gemeentehuis te garanderen, is de publieksruimte op last van de burgemeester ontruimd. De demonstratie binnen het gemeentehuis is op een veilige manier door de politie beëindigd.''

Extinction Rebellion plakte begin deze maand al posters op de buitenkant van het gemeentehuis. De organisatie houdt ook een petitie-actie tegen komst van het datacenter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel