Nathalie is spoedzoeker en heeft eindelijk een woning: 'heel blij mee'

LELYSTAD • Ma 13 december 2021 | 15:16 • Maandag 13 december 2021 | 15:16

Nathalie Letschert kan eindelijk weer opgelucht ademhalen. Ze kreeg als spoedzoeker via loting een woning in het tijdelijke appartementencomplex LILY aan de Larserdreef in Lelystad. Dat complex is maandag opgeleverd.

Rust, dat is was ze nu ervaart in haar nieuwe woning. "Ik woonde op mezelf, maar toen kwam corona en moest ik noodgedwongen weer thuis wonen." Dat beviel Letschert niet helemaal. "Tuurlijk is het fijn dat je daar terechtkan, alleen het knetterde en het werkte gewoon niet. Toen kwam ik LILY tegen." Letschert schreef zich in en kreeg de woning toegewezen.

LARS en LILY
Het is een voorbeeld van de 147 mensen en gezinnen die terechtkunnen in LILY. Daarnaast zijn er ook 152 woningen in het naastgelegen gebouw LARS. Op beide plekken is voor zowel statushouders als spoedzoekers plek. De appartementen zijn van woningcorporatie Centrada.

Spoedzoekers zijn mensen die acuut een woning nodig hebben. "Een hele brede groep", legt Centrada-directeur Martine Visser uit: "Mensen die gescheiden zijn, statushouders, arbeidsmigranten, maar ook jongeren die voor het eerst zelfstandig gaan wonen."

Letschert kreeg door haar studieschuld geen hypotheek en was dus overgeleverd aan de Lelystadse huurmarkt. Ondanks haar inschrijving lukte het maar niet. Zo moest ze of met z'n tweeën ergens wonen of soms wel drie keer de huur al van tevoren ophoesten. "Allemaal onbetaalbaar."

Gemeenschappelijke ruimte en leuke buren
Letschert is blij met haar woning en de mensen om haar heen. "Er wonen hier ook echt hele leuke mensen, er is een gemeenschappelijke ruimte waar we terechtkunnen. Het voelt fijn en goed." Daarnaast kan ze vanaf hier rustig weer om haar heen kijken voor een andere woning.

"Dit zijn echt doorstroomwoningen", legt directeur Visser uit. ''Mensen kunnen hier wonen en ze verliezen hun opgespaarde punten niet. Daarnaast kunnen ze hier even tot rust komen en dan verder zoeken naar een andere woning. Het verloop is hier dus iets groter dan elders in de stad."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel