Aanbesteding licht- en geluidsinstallaties Floriade moet opnieuw

ALMERE • Ma 13 december 2021 | 14:21 • Maandag 13 december 2021 | 14:21

De aanbesteding voor licht, geluid en audiovisuele middelen voor de Floriade 2022 in Almere moet van de rechtbank helemaal opnieuw. De Floriade BV heeft fouten gemaakt bij de keuze welk bedrijf de opdracht van bijna zes ton mag uitvoeren.

In september gaf Floriade BV de opdracht aan het geluidsbedrijf dat in 2012 ook de AV-middelen verzorgde bij de Floriade in Venlo. Twee bedrijven die gezamenlijk ook wilden meedingen, vonden dat de Floriade BV 'appels met peren vergeleek' en stapten naar de rechter. Het gaat om de Baljetgroep en TSR AV. De rechter deelt hun mening.

De bedrijven hadden al tijdens de procedure gezegd dat er te weinig informatie over de opdracht beschikbaar was. Zo is niet duidelijk hoe de locaties er uitzien en wat er precies werd bedoeld met 'basisinstallatie'.

De rechter oordeelt dat ook niet duidelijk is welke onderdelen van de aanbesteding belangrijk waren bij de beoordeling. Daarmee is het volgens hem in feite een loterij. De inschrijvingen zijn ook niet anoniem beoordeeld, wat volgens de rechter wel beter was geweest.

Dwangsommen opgelegd, kunnen oplopen tot 200.000 euro
De Floriade BV moet de gunning per direct intrekken. Anders krijgen de bedrijven die het kort geding hebben aangespannen samen 5000 euro per dag. Dat bedrag kan wat de rechter betreft oplopen tot maximaal 100.000 euro.

Daarnaast moet de Floriade BV de nieuwe aanbesteding beginnen. Ook hiervoor geldt een soortgelijke dwangsom. Ook deze mag oplopen tot 100.000 euro.

Reactie Floriade BV
In een schriftelijke reactie aan Omroep Flevoland laat de Floriade BV weten het vonnis te bestuderen en daarna een zorgvuldige afweging te maken van wat er moet gebeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel