Burgemeester hekelt 'fake news' in 'Fabeltjeskrant'

ZEEWOLDE • Di 14 december 2021 | 8:08 • Dinsdag 14 december 2021 | 8:08

Burgemeester Gorter van Zeewolde heeft zware kritiek op de manier waarop de media schrijven over het datacenter van Meta. Mensen worden volgens Gorter op het verkeerde been gezet door 'fake nieuws' in de krant.

"Er zijn wat stukken in de media verschenen die niet geheel conform de waarheid zijn", stelt Gorter in een interview met Lokale Omroep Zeewolde. Hij noemt geen kranten bij naam, maar spreekt van 'een Fabeltjeskrant'.

"Mensen geloven nog steeds wat in de krant staat", aldus Gorter. "Ik zie dat onze raadsleden op een verschrikkelijke manier worden benaderd en allerlei verwensingen naar hun hoofd krijgen in de mail. Gelukkig moet ik zeggen dat het leeuwendeel van die mails niet uit Zeewolde afkomstig is maar uit het land, gebaseerd op fake nieuws in onze kranten."

"Het is echt beschamend", zegt Gorter. "Vroeger bij de journalistiek was het zo: Je doet aan hoor en wederhoor. Dat wederhoor van de zijde van de gemeente wordt om commerciële redenen vergeten", stelt hij. "Ik kan alleen maar wijzen naar de feiten, en die staan op de website van de gemeente en de rest zijn vaak fabeltjes."

Deze uitspraken van burgemeester Gorter zorgden voor veel ophef. Lees hier de reacties.

Dit is nieuws van Lokale Omroep Zeewolde, mede gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de lokale omroep werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar bart.bos@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel