40.000 euro subsidie om milieustraat te verduurzamen

LELYSTAD • Do 23 december 2021 | 12:52 • Donderdag 23 december 2021 | 12:52

Gemeente Lelystad, kringloopwinkel De Groene Sluis en ROC Flevoland hebben samen 40.000 euro van het Rijk gekregen om de milieustraat in Lelystad te verduurzamen. De milieustraat moet gecombineerd worden met onderwijs, reparatie, kringloop en upcycling. Bij dat laatste wordt een oud, onbruikbaar product omgetoverd tot iets nieuws.

Afvalzorg heeft plannen om uit te breiden op het terrein waar de huidige milieustraat is, aan de Zeeasterweg. De partijen die nu geld krijgen gaan uitzoeken of de milieustraat dus kan verduurzamen en of er meer mensen kunnen worden ingezet die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

ROC Flevoland vindt het een mooi project voor de studenten: "Deze ontwikkeling draagt in grote mate bij aan de aansluiting arbeidsmarkt en onderwijs in een circulaire context. Onze studenten kunnen op deze manier meedenken binnen de duurzaamheidstransities."

Het doel is uiteindelijk dat er minder herbruikbare goederen worden weggegooid. Ook laat het volgens wethouder Jack Schoone zien dat duurzaamheid niet altijd ingewikkeld is en dat het "juist iets is van alle Lelystedelingen".

Naar verwachting worden begin volgend jaar de eerste stappen gezet en plannen gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel