Gemeente bepaalt welke wijken als eerste van het gas af moeten

LELYSTAD • Vr 24 december 2021 | 13:08 • Vrijdag 24 december 2021 | 13:08

De gemeente Lelystad gaat in het voorjaar van 2022 gesprekken voeren in wijken die als eerste van het gas af moeten. Op basis van onderzoek heeft het college van burgemeester en wethouders een volgorde gemaakt wanneer er in welke wijken wordt gestart. Deze volgorde wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad.

Aan de raad wordt voorgesteld als eerste in gesprek te gaan met de Boswijk, Waterwijk, Archipel, Landerijen (het deel dat op aardgas is aangesloten), Stadshart (tot aan Kop De Veste) en het Lelycenter. Deze gebieden moeten voor 2030 overstappen op een andere energiebron. Met de overige wijken gaat de gemeente ná 2030 in gesprek. Onder meer over op welke andere energiebron kan worden overgestapt.

"Als de raad instemt met de volgorde van de wijken is het voorbereidende werk gedaan", zegt wethouder Jack Schoone. "We kunnen dan samen met de bewoners van de eerste wijken aan de slag met het bepalen en realiseren van een nieuwe energiebron in hun wijk. Haalbaar en betaalbaar is daarbij een belangrijke voorwaarde."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel