Rijksvastgoedbedrijf wil oude gevangenis slopen

ALMERE • Zo 26 december 2021 | 9:27 • Zondag 26 december 2021 | 9:27

Als het aan het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) ligt, wordt de gevangenis in Almere gesloopt en de grond verkocht aan industriële bedrijven. Dat is volgens de organisatie de kortste klap en levert voldoende geld op. De Penitentiaire Inrichting Almere staat al ruim drie jaar leeg. Sinds 2019 wordt samen met de gemeente onderzocht welke functie het gebouw kan krijgen.

Het Rijksvastgoedbedrijf is dit jaar begonnen met een 'marktscan'. Daaruit zijn drie denkrichtingen gekomen. Eén daarvan is dus complete sloop. De tweede is gedeeltelijke sloop en transformatie naar kantoor- en bedrijfsruimte. De laatste optie is het compleet transformeren van de gevangenis naar een andere functie.

De voorkeur van het RVB gaat dus uit naar complete sloop, maar snapt wel dat het 'realiseren van een maatschappelijke meerwaarde' ook denkbaar kan zijn. Wel is het bedrijf bang dat bij het (gedeeltelijk) transformeren de risico's zo hoog zijn dat het leidt tot een lagere verkoopprijs.

De gemeente wil nog niet echt een standpunt innemen en heeft nog een aantal vragen. Daarom gaat de gemeente eerst in het gesprek met het Rijksvastgoedbedrijf tot het tot een conclusie komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel