GroenLinks wil steun voor zzp'ers: 'Het is schrijnend'

DRONTEN • Ma 10 januari 2022 | 15:29 • Maandag 10 januari 2022 | 15:29

GroenLinks in Dronten wil dat er extra steun komt voor zzp'ers, omdat veel van hen worden getroffen door de lockdown. Volgens fractievoorzitter Paul Vermast zit een aanzienlijk deel van de zelfstandigen nu zonder inkomen. Bovendien vallen zij tussen wal en schip bij de financiële steunmaatregelen die er zijn.

Vermast noemt de situatie 'schrijnend'. Hij weet niet hoe groot de groep zelfstandigen is die het heel moeilijk heeft, maar de fractieleider vindt elke zzp'er in problemen er een te veel. "Dit kun je nauwelijks ondernemersrisico noemen. Mensen hebben er geen schuld aan als hun winkel dicht moet en daardoor hun inkomen wegvalt."

Steun voor zelfstandigen
GroenLinks heeft gevraagd aan het college van B&W of zij ruimhartig om willen gaan als deze groep zelfstandigen aan de bel trekt. Om hen te helpen, denkt Vermast bijvoorbeeld aan de TOZO-regeling wat voor zelfstandigen eerder in de coronacrisis uitkomst bood. "Dat type maatregel was heel belangrijk."

Ook denkt Vermast aan het breder toepassen van de bijstand voor zzp'ers. "Daar heb je onder normale omstandigheden strenge regels voor, maar deze omstandigheden zijn heel bijzonder", doelt hij op de lockdown. "Als mensen klem komen te zitten, dan moet je helpen."

De partijleider denkt dat ondernemend Dronten er voor langere termijn bij gebaat is als er nu steunmaatregelen komen. "Als we ondernemers in de benen houden dan zorgen we dat er geen pand leeg komt te staan of dat zij in de bijstand komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel