Klanten failliet Welkom Energie boeken betaalde voorschotten terug

ALMERE • Di 11 januari 2022 | 23:12 • Dinsdag 11 januari 2022 | 23:12

Klanten van Welkom Energie uit Almere en 6 andere energieleveranciers die in de afgelopen maanden failliet gingen, hebben een manier gevonden om het geld van hun eindafrekening terug te krijgen. Ze maken bij hun bank massaal gebruik van Melding Onterechte Incasso (MOI), meldt De Telegraaf.

In een groep op Facebook waar voormalige klanten zich verenigd hebben, wordt aangeraden om dit te proberen. De betalingen worden namelijk vaak per automatische incasso gedaan en via een MOI kunnen deze tot 13 maanden worden terugbetaald.

Hoe verleidelijk het ook lijkt, het wordt door experts zoals de Consumentenbond afgeraden vanwege allerlei financiële en juridische haken en ogen. Afgenomen gas en stroom moet uiteindelijk wel betaald worden en er bestaat een kans dat je via deze weg in een incassotraject terechtkomt.

Eerder startten inwoners van Almere nog een inzamelingsactie om de zwaarst getroffenen van het faillissement van Welkom Energie door de decembermaand heen te helpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel