Doneeractie voor hardst getroffenen van Welkom Energie

ALMERE • Do 25 november 2021 | 11:09 • Donderdag 25 november 2021 | 11:09

Meerdere gedupeerden van het failliete energiebedrijf Welkom Energie uit Almere hebben een doneeractie opgezet voor de zwaarst getroffenen van het faillissement. Dat moet zorgen voor geld voor boodschappen en de decembermaand. Volgens de initiatiefnemers hebben veel ex-klanten de kachel uitgezet, omdat ze vrezen voor de eindafrekening. Met de actie hoeven ze niet te bezuinigen op eten en de feestdagen, is de bedoeling.

Volgens de initiatiefnemers van de doneeractie worden veel klanten van Welkom Energie getroffen door de hoge tarieven van Eneco. Eneco nam de klanten van Welkom Energie over na het faillissement, maar klanten zouden hun rekening zien verdubbelen of verdrievoudigen, zeggen ze. Omdat de overheid niet te hulp schiet bij het faillissement, is de actie opgezet om schulden en gezondheidsproblemen te voorkomen.

De initiatiefnemers willen de zwaarst getroffenen steunen met cadeaubonnen voor onder andere boodschappen en cadeaus voor Sinterklaas en kerst. Er is inmiddels zo'n 1500 euro opgehaald, het doel van de actie is om 2500 euro op te halen. Daarmee kunnen 30 tot 50 huishoudens geholpen worden.

De klanten van Welkom Energie kunnen vanaf 1 december overstappen naar een andere energieleverancier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel