Bijleveld beëdigd als waarnemend burgemeester Almere

ALMERE • Ma 17 januari 2022 | 10:34 • Maandag 17 januari 2022 | 10:34

Ank Bijleveld is maandag officieel beëdigd tot waarnemend burgemeester van Almere. De oud-minister van Defensie volgt Franc Weerwind op, die sinds vorige week minister voor Rechtsbescherming is. Bijleveld zal aanblijven totdat er een nieuwe burgemeester is gevonden.

De waarnemend burgemeester zal zich onder meer focussen op de Floriade en de gemeenteraadsverkiezingen, meldt de provincie. Commissaris van de Koning Leen Verbeek schrijft op Twitter uit te kijken naar hun samenwerking.

Minister van Defensie
Van oktober 2017 tot september 2021 was Bijleveld minister van Defensie in het kabinet Rutte III. Ze stopte vorig jaar als minister, nadat de Nederlandse evacuatieoperatie in Afghanistan moeizaam verliep. Bijleveld werd het middelpunt van de discussie die daarop volgde.

Van 2011 tot 2017 was Bijleveld commissaris van de Koning in de provincie Overijssel. Daarvoor was ze staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en burgemeester van Hof van Twente. Ook was Bijleveld voorzitter van de Veiligheidsregio Twente en lid van de Tweede Kamer namens het CDA.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel