C&A sluit vestiging in winkelcentrum Suydersee

DRONTEN • Ma 17 januari 2022 | 15:10 • Maandag 17 januari 2022 | 15:10

De vestiging van kledingconcern C&A in Dronten sluit de deuren. Het concern bevestigt die melding van vastgoedeigenaar PPF Real Estate, eigenaar van een deel van de panden in winkelcentrum Suydersee. Het filiaal is 11 juni voor het laatst open.

Directeur Menno Verhoeff van PPF Real Estate zegt dat zijn bedrijf er alles aan heeft gedaan om de winkel te behouden voor de gemeente, maar C&A verdiende volgens hem simpelweg te weinig om het filiaal open te houden. C&A spreekt van 'slechte bedrijfseconomische resultaten' in combinatie met een 'matige commerciële toekomstprognose'. De sluiting zou geen gedwongen consequenties hebben voor het personeel.

Verhoeff vindt het erg jammer dat er weer een lege winkel bijkomt. "Het centrum moet niet veel slechter worden", zegt hij. Hij vindt dat de gemeente te weinig doet om de middenstand te behouden. Hij heeft vorige maand een brandbrief gestuurd aan de gemeente, maar daar is geen reactie op gekomen.

Steeds andere ambtenaren
Volgens Verhoeff is er veel verloop op het gemeentehuis, waardoor hij steeds weer met nieuwe ambtenaren te maken heeft. "Ik begrijp dat mensen ander werk vinden, maar de gemeente mag wel wat meer verantwoordelijkheid tonen." Hij vindt het ook wrang dat het gemeentehuis van Dronten pal naast Suydersee staat, maar dat de gemeente zo weinig aandacht heeft voor de buren.

Verhoeff heeft nog geen idee wat er op de lege plek van C&A moet komen. "Wat ons betreft komt er een kinderopvang of een sportschool. Wij willen overal over praten, maar de gemeente weet veel meer waar behoefte is dan wij."

De gemeente Dronten kan nog niet reageren op de brandbrief van PPF Real Estate: "We bereiden nu de beantwoording op de brief voor en die zullen we eerst met PPF delen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel