CDA: 'We horen al jaren over kritiek ondernemers'

DRONTEN • Do 3 februari 2022 | 11:57 • Donderdag 3 februari 2022 | 11:57

De klachten die ondernemers in Dronten hebben over het gemeentebestuur spelen al een aantal jaar. Dat zegt fractievoorzitter Siert Jan Lap van CDA Dronten. ''We zijn eigenlijk blij dat deze ondernemers zich daar nu ook over uitspreken, zodat we ook het college aan de tand kunnen voelen. Want het college liet ons altijd een ander geluid horen.''

Donderdagavond is er een extra debat ingelast naar aanleiding van een brandbrief van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD). Volgens de vereniging praat het gemeentebestuur te weinig met en zou niemand zich eindverantwoordelijk voelen over bepaalde vraagstukken.

Reden voor CDA, PvdA, SP en GroenLinks om een debat aan te vragen. De partijen willen volgens Lap vooral wethouder Irene Korting aan de tand voelen: ''Zij heeft zich al die jaren hiervoor ingezet. Dus wat ons betreft mag zij daar ook de antwoorden over geven en ons nader toelichten of de ondernemers er echt naast zitten of dat wij ons echt zorgen moeten gaan maken.''

Brandbrief
De burgemeester liet vorige maand in een reactie op de brandbrief weten dat het gemeentebestuur vanwege de coronacrisis minder zichtbaar was en dat de gemeente snel met de ondernemers wil praten.

Het was overigens al de tweede brandbrief in korte tijd. Vastgoedeigenaar PPF Real Estate, eigenaar van een deel van de panden in winkelcentrum Suydersee, stuurde ook een brandbrief aan de gemeente omdat er volgens het bedrijf vanuit de gemeente te weinig wordt gedaan om de middenstand te behouden.

Of een debat de situatie zal veranderen, betwijfelen de ondernemers. Dit omdat ze na de verkiezingen in maart te maken krijgen met een andere wethouder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel