Ook ondernemers sturen brandbrief aan gemeente

DRONTEN • Di 18 januari 2022 | 14:24 • Dinsdag 18 januari 2022 | 14:24

Het gemeentebestuur van Dronten praat te weinig met ondernemers, is te veel afwezig bij bijeenkomsten en niemand voelt zich eindverantwoordelijk over bepaalde vraagstukken. Verder wordt de zichtbaarheid en betrokkenheid van burgemeester Gebben gemist. Dat schrijft het bestuur van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) in een brandbrief aan het college van burgemeester en wethouders.

Het is al de tweede brandbrief in korte tijd. Vastgoedeigenaar PPF Real Estate, eigenaar van een deel van de panden in winkelcentrum Suydersee, stuurde vorige maand ook een brandbrief aan de gemeente omdat er volgens het bedrijf vanuit de gemeente te weinig wordt gedaan om de middenstand te behouden.

Verschillende kritiekpunten
In de brief van OVDD worden verschillende thema's aangehaald, zoals de zichtbaarheid van de gemeente. De vereniging is teleurgesteld dat er niemand van het college van B en W aanwezig was bij de prijsuitreiking van de duurzaamheidsaward regio Zwolle. Dat terwijl twee bedrijven uit Dronten genomineerd waren voor de prijs.

Ook is de communicatie een punt van kritiek. Volgens de vereniging wordt er veel over ondernemers gesproken en veel te weinig met ondernemers. Vanuit het gemeentehuis wordt er volgens hen veel besloten, terwijl er niet op locatie wordt gekeken en gesproken. Ook zou binnen de gemeente niemand zich eindverantwoordelijk voelen over vraagstukken. Onderwerpen gaan daardoor over te veel schijven en sommige dossiers blijven liggen.

OVDD maakt zich ook druk om het vestigingsklimaat binnen Dronten. Volgens de vereniging is in de afgelopen jaren weinig gebouwd op beschikbare kavels op de bedrijventerreinen en hebben zich weinig nieuwe bedrijven gevestigd in de gemeente Dronten. ''Onze indruk is dat 'de wil' op bepaald vlak ontbreekt en dat er in problemen wordt gedacht in plaats van in oplossingen.''

Niet eerste keer dat er kritiek is
Begin vorig jaar gaf de ondernemersvereniging ook een signaal af naar de gemeente. De boodschap was dat ondernemers zich niet gehoord voelden door de gemeente. De gemeente liet daarop weten zich niet in de kritiek te herkennen.

De gemeente scoorde toen ook niet erg hoog bij een enquête over de MKB-vriendelijkste gemeente. Dronten stond op plek 102. OVDD heeft de indruk dat de gemeente de uitkomsten van deze enquête naast zich neerlegt. ''Terwijl de indruk is dat er concrete maatregelen komen om de situatie voor ondernemers in onze gemeente te verbeteren.''

De vereniging vindt het verder zorgelijk dat de gemeente de Sociaal Economische Agenda (SEA) heeft laten vallen. Daarin werkten de gemeente, onderwijs en ondernemers samen om initiatieven te ontplooien die het werken in Dronten op lange termijn verbeteren. ''Het is voor ons onbegrijpelijk dat de gemeenteraad en bestuur zo gemakkelijk de SEA groepen laten vallen zonder dat er een alternatief is wat ondernemers, de betrokken verenigingen en de gemeente verbindt.''

Niemand van het bestuur van OVDD wil op dit moment een toelichting geven op de openbare brandbrief met forse kritiek. Eerst wil de voorzitter in gesprek met de gemeente Dronten om te zien of de relatie verbeterd kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel