Ondernemers en gemeente begraven strijdbijl

DRONTEN • Vr 11 februari 2022 | 16:28 • Vrijdag 11 februari 2022 | 16:28

De onrust tussen Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) en de gemeente Dronten is voorbij. Dat laten beide partijen weten. De ondernemersvereniging vond dat de gemeente onder meer slecht communiceerde en te weinig deed om ondernemers te helpen.

De OVDD stuurde daarom begin dit jaar een brandbrief naar de gemeente. Daarop werd er in de gemeenteraad een extra debat ingelast over de aangekaarte kritiekpunten. Wethouder Irene Korting gaf toen aan zich niet te herkennen in de kritiek. Ze benadrukte dat er een overleg met de OVDD op de planning stond.

Dat vond donderdag plaats. Het gesprek heeft volgens de partijen geleid tot een aantal concrete afspraken. Zo worden de verslagen van het reguliere bestuurlijke overleg van het afgelopen jaar openbaar gemaakt via het ondernemersloket en de website van OVDD. Ook wordt de frequentie van overleggen verhoogd naar maandelijkse bijeenkomsten. Zo kunnen zowel de gemeente als de ondernemersvereniging elkaar op tijd bijpraten over ontwikkelingen voor ondernemers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel