Extra debat na brandbrieven van ondernemers

DRONTEN • Vr 28 januari 2022 | 15:39 • Vrijdag 28 januari 2022 | 15:39

De gemeenteraad van Dronten praat donderdag in een ingelast debat over de kritiek van ondernemers op het college. Volgens het bestuur van Ondernemersvereniging De Driehoek praat het gemeentebestuur te weinig met ondernemers en zou niemand zich eindverantwoordelijk voelen over bepaalde vraagstukken. Reden voor CDA, PvdA, SP en GroenLinks om een interpellatiedebat aan te vragen.

Volgens de vier partijen is er een leegloop bij de afdeling Economische Zaken van de gemeente. PPF Real Estate, eigenaar van een deel van de panden in winkelcentrum Suydersee in Dronten, ziet ook dat er veel verloop is op het gemeentehuis. Directeur Menno Verhoeff van het vastgoedbedrijf vindt dat de gemeente te weinig doet om de middenstand te behouden. Zo vertrekt het kledingconcern C&A in juni uit winkelcentrum Suydersee. "Ik begrijp dat mensen ander werk vinden, maar de gemeente mag wel wat meer verantwoordelijkheid tonen", zei Verhoeff eerder.

In het extra debat hopen de vier fracties te horen of de leegloop bij Economische Zaken verband houdt met de kritiek van de ondernemers.

Brandbrieven spreken uitspraken burgemeester en wethouder tegen
Wethouder Irene Korting van Economische Zaken wil niet reageren op de leegloop en verwijst naar burgemeester Gebben. Hij zegt dat het allemaal meevalt. "Het personeelsverloop (niet per se leegloop, maar ook toeloop) ligt breder in de organisatie, niet alleen bij Economische Zaken. Iedere werknemer maakt eigen keuzes", laat de burgemeester weten. Volgens de vier oppositiepartijen hebben zowel wethouder Korting als burgemeester Gebben de afgelopen twee jaar op vragen van de raad de indruk gewekt volop in gesprek te zijn met ondernemers en vinger aan de pols te houden. "De brandbrieven spreken dit tegen", zeggen CDA, PvdA, SP en GroenLinks.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel