Wethouder Korting herkent zich niet in kritiek ondernemers

DRONTEN • Vr 4 februari 2022 | 6:03 • Vrijdag 4 februari 2022 | 6:03

Tijdens een ingelast debat over twee brandbrieven van ondernemers in Dronten, heeft wethouder Irene Korting van Economische Zaken nadrukkelijk haar ambtenaren gesteund. "Mijn ambtenaren werken keihard in deze toch al moeilijke periode", aldus een geëmotioneerde Korting. Ze zei ook de kritiek uit de brandbrieven niet te herkennen.

Volgens de boze ondernemers holt het vestigingsklimaat voor bedrijven in de gemeente Dronten achteruit, is de communicatie met de gemeente slecht, is er een leegloop van ambtenaren op de afdeling Economische Zaken en neemt de gemeente te weinig regie om ondernemers te helpen. Reden voor het CDA, SP, PvdA, GroenLinks om een interpellatiedebat aan te vragen, een middel dat in Dronten niet vaak gebruikt wordt.

Wethouder is verbaasd
Wethouder Irene Korting geeft aan dat er al actie ondernomen is naar aanleiding van de brandbrieven. "Ik vind dit kritiekpunten die belangrijk zijn om op te pakken. Ik ben deze week meteen in gesprek gegaan met een vastgoedeigenaar en ik ga volgende week in gesprek met Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD)", legde Korting uit.

"Toch voelen de brandbrieven vreemd, want wij hadden in januari een overleg met de OVDD en dat hebben ze zelf afgezegd en verplaatst naar februari. Dan verwacht je niet dat er vervolgens een brandbrief wordt gestuurd. Deze mensen weten dat als er een urgent probleem is, dat ze mij maar hoeven te bellen en we gaan met elkaar in gesprek."

CDA niet tevreden
Het CDA, die het initiatief nam voor het interpellatiedebat, is niet echt tevreden met de antwoorden van de wethouder. "Ondernemers zien kansen en willen vooruit", zei fractievoorzitter Siert Jan Lap. "Maar soms zijn ze afhankelijk van partijen zoals de gemeente die dingen kan faciliteren die ondernemers zelf niet voor elkaar kunnen krijgen. Ze hebben heel sterk het gevoel dat de gemeente kansen laat liggen. Het mag niet zover komen dat ondernemers brandbrieven gaan sturen, dat moet je voor zijn."

Het CDA hoopt daarom dat het in de toekomst beter gaat tussen de ondernemers en de gemeente. "Laten we de handschoen oppakken en zorgen dat we in de lijst van het midden- en kleinbedrijf gaan stijgen. Wat mij betreft gaan we voor de top vijf van Nederland."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel