'Onzichtbaarheid gemeente komt door coronacrisis'

DRONTEN • Wo 19 januari 2022 | 13:17 • Woensdag 19 januari 2022 | 13:17

Het gemeentebestuur van Dronten is de afgelopen tijd minder zichtbaar geweest voor ondernemers vanwege de coronacrisis. Dat schrijft burgemeester Gebben in een reactie op een brandbrief van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD). In die brandbrief lieten de ondernemers weten dat zij vonden dat het gemeentebestuur te weinig met ondernemers praat, te veel afwezig is bij bijeenkomsten en dat niemand zich eindverantwoordelijk voelt over bepaalde vraagstukken. Ook missen ze de zichtbaarheid en betrokkenheid van burgemeester Gebben.

Het college van B en W zegt enigszins verrast te zijn door de brandbrief, maar laat weten graag snel met de ondernemers te willen praten.

Vertrek C&A
Het college van b en w reageert ook op de kritiek van vastgoedeigenaar PPF Real Estate dat de gemeente te weinig aandacht heeft voor winkelcentrum Suydersee en te weinig doet om de middenstand te behouden. Daarbij werd ook gewezen naar het aangekondigde vertrek van kledingconcern C&A uit het winkelcentrum. Directeur Menno Verhoeff van PPF Real Esstate vindt onder meer dat er een te groot verloop is van ambtenaren bij de gemeente, waardoor hij als ondernemer steeds weer met nieuwe ambtenaren te maken heeft.

Ook hierover laat de gemeente weten graag om de tafel te gaan zitten. Wat betreft het vertrek van C&A wijst de gemeente erop dat de grote winkelketen in meerdere gemeentes de deuren sluit en dat door de coronacrisis meer ondernemers het moeilijk hebben.

Leegstand tegengaan
Tegelijkertijd wijst de gemeente PPF Real Estate ook op de taak van ondernemers en vastgoedeigenaren zelf om leegstand tegen te gaan. "Wanneer u meer vanuit de gemeente verwacht gaan wij daarover graag met u in gesprek. Neemt niet weg dat verantwoordelijkheid voor ontwikkeling en transformatie van (leegstaande) panden ligt bij de vastgoedeigenaren zelf."

Om het winkelcentrum Suydersee levendig te houden verwijst de gemeente naar een actieplan waarin onder leiding van een stedenbouwkundige wordt gewerkt aan de levendigheid en uitstraling van het centrum. De verbouwing van de parkeergarage die eind december is gestart zal daaraan bijdragen. Ook denkt de gemeente dat het bouwen van extra woningen een stevige impuls kan geven aan de toekomst van het winkelcentrum: "Het kan ertoe leiden dat de leegstandsproblematiek juist afneemt en dat er mogelijk meer ruimte in toekomst in het winkelcentrum nodig kan zijn."

Ten slotte reageert de gemeente op het grote verloop van ambtenaren. "We willen wel waken voor de beeldvorming dat nieuwe collega’s niet betrokken zijn bij de gemeente. U mag erop vertrouwen dat iedere collega werkt volgens de gezamenlijk genomen besluiten en afgesproken kaders."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel