Gemeente staat tijdelijke 'kapsalon' in de Kunstlinie toe

ALMERE • Di 18 januari 2022 | 21:06 • Dinsdag 18 januari 2022 | 21:06

De gemeente Almere steekt geen stokje voor de tijdelijke 'kapsalon' die woensdag in theater Kunstlinie wordt geopend. Dat laat een woordvoerder dinsdagavond weten. De gemeente beschouwt het gebouw voor één dag daadwerkelijk als kapsalon. Wel moeten de maatregelen die op dit moment voor kappers gelden, worden nageleefd.

Het Almeerse theater sluit zich aan bij de landelijke protestactie Kapsalon Theater, waarbij mensen geknipt kunnen worden en tegelijkertijd naar een theatervoorstelling kunnen kijken. Theatergroep Suburbia zal tijdens de knipbeurten haar nieuwste voorstelling spelen.

Verschillende andere grote steden zoals Amsterdam en Nijmegen staan de eendaagse actie juist niet toe. Theaters in die steden die toch als Kapsalon Theater de deuren open doen, kunnen handhavers over de vloer verwachten.

Kapsalon Theater werd vorige week bedacht door theatermakers Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries. Zij vinden het oneerlijk dat de cultuursector vanwege de lopende coronamaatregelen nog gesloten blijft, terwijl bijvoorbeeld kappers en massagesalons wel weer open zijn. Ebbinge gaat vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam spelen, ondanks de aangekondigde handhaving.

Almere treedt alleen op bij excessen
Almere zegt alleen op te treden als de eendaagse actie uit de hand dreigt te lopen: "De burgemeester zal handhavend optreden wanneer er zich excessen voordoen of de maatregelen die gelden bij kappers niet worden nageleefd. De gemeente heeft eerder al uitgesproken mee te voelen met de sectoren (horeca, cultuur) die nog geen perspectief hebben en nog volledig gesloten zijn. We verwachten dat het kabinet op korte termijn met meer perspectief komt voor deze sectoren", aldus gemeentewoordvoerder Simone Mahn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel