Tweede aangifte gedaan tegen Ali B, RTL schort samenwerking op

ALMERE • Wo 19 januari 2022 | 14:55 • Woensdag 19 januari 2022 | 14:55

Bij het Openbaar Ministerie in Noord Holland is een tweede aangifte gedaan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland van RTL. Ook deze beschuldiging is gedaan tegen Almeerder Ali B, bevestigt zijn advocaat.

Opnieuw zou het gaan om een zedendelict waarvan melding is gemaakt. Het Openbaar Ministerie in Noord-Holland kan nog niet bevestigen dat de tweede aangifte tegen Ali B is gedaan.

RTL Nederland maakte woensdag bekend alle samenwerking met de zanger en coach op te zullen schorten. Of deze beslissing door de nieuwe beschuldiging komt, is onbekend.

Zaterdag werd bekend dat er een eerste aangifte tegen de Almeerse zanger was gedaan. Hij schreef daarover op Instagram: ''Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar. Ik word hier door overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media.''

Uitzendingen The Voice stilgelegd
Zaterdagochtend kwam RTL met een verklaring dat het programma voorlopig niet meer wordt uitgezonden omdat bij de zender en producent berichten binnenkwamen van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen.

''We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen'', schrijft RTL.

De zender heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen. Die kwamen aan het licht door het BNNVARA-programma BOOS. Donderdag wordt in hun uitzending meer duidelijk over de aard van de beschuldigingen.

Bandleider opgestapt
Ook bandleider Jeroen Rietbergen wordt beschuldigd. Hij gaf het wangedrag toe en stapte per direct op, liet hij zaterdag in een uitgebreide verklaring weten. Daarin bood hij ook uitgebreid zijn excuses aan. Rietbergen was de partner van presentatrice Linda de Mol, zus van John de Mol, de bedenker van The Voice. Zij heeft na de bekentenis de relatie verbroken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel