Derde aangifte tegen Ali B; OM stelt strafrechtelijk onderzoek in

ALMERE • Ma 25 april 2022 | 11:38 • Maandag 25 april 2022 | 11:38

Het Openbaar Ministerie stelt verder strafrechtelijk onderzoek in naar aanleiding van de aangiften die zijn gedaan wegens wangedrag bij onder meer The Voice of Holland. Oud-coach Ali B. uit Almere werd in het onlineprogramma BOOS beschuldigd van verkrachting en machtsmisbruik. Inmiddels is er ook een derde aangifte tegen de Almeerse rapper ingediend. Dat bevestigt zijn advocaat Bart Swier.

Het OM meldt dat het de in totaal vijf aangiften tegen vier personen heeft onderzocht en beoordeeld en besloten heeft verder strafrechtelijk onderzoek te doen. De andere aangiften werden gedaan tegen oud-coach Marco Borsato, een regisseur en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen.

Onderzoek gestart
Het parket Noord-Holland is tegen één van de vier een onderzoek gestart na een aangifte van een zedenfeit dat kort voor de uitzending van het onlineprogramma BOOS, waarin de misstanden bij de talentenjacht aan het licht kwamen, is gedaan. Dat vermeende incident zou zich niet bij The Voice hebben afgespeeld. Ook het onderzoek naar twee andere aangiften tegen deze persoon leidt het parket Noord-Holland. Het onderzoek naar de andere drie verdachten neemt het parket Midden-Nederland voor zijn rekening.

De politie zal de komende periode onderzoek doen en getuigen en verdachten horen. Na de afronding van het onderzoek, dat naar verwachting "geruime tijd" zal duren, beslist het OM of de verdachten worden vervolgd.

In januari deden in BOOS meerdere vrouwen hun verhaal over vermeend wangedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Het RTL 4-programma werd per direct van de buis gehaald en producent ITV stelde een onafhankelijk onderzoek in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel