Aangifte van verkrachting tegen Ali B, die zelf alles ontkent

ALMERE • Do 20 januari 2022 | 16:38 • Donderdag 20 januari 2022 | 16:38

Een van de aangiftes tegen de Almeerse rapper en The Voice of Holland-coach Ali B is vanwege verkrachting. Dat zegt de aangeefster, die anoniem in beeld is gebracht, in het programma BOOS. De aflevering waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het RTL-programma aan bod komt, kwam donderdagmiddag online. Ali B ontkent alle beschuldigingen.

In het programma wordt onder meer het verhaal verteld van een vrouw die meedeed aan The Voice toen ze 18 jaar was. Toen ze uit het programma lag, zou de rapper haar een keer rond 23.30 uur hebben opgebeld dat hij in de buurt was en dat hij haar kwam ophalen als ze haar adres zou opsturen. De vrouw gaf aan dat ze oprecht dacht een vriendschap met de Almeerder te hebben. Volgens haar zijn ze toen naar zijn studio in Almere gegaan. Daar zou Ali B haar na een korte rondleiding hebben gezoend. De vrouw zegt dat ze zich verstijfd voelde en dat ze het over zich heen liet komen. Ze zouden seks met elkaar hebben gehad en kort daarna is ze met een taxi naar huis gegaan.

Buiten bij de studio heeft de rapper volgens haar gezegd dat hij dit met meer meisjes deed, maar dat niemand haar zou geloven.

Pas jaren later besefte de anonieme vrouw dat het niet oké was, wat er was gebeurd, en dat het nooit had moeten gebeuren. De vrouw had altijd het gevoel dat het haar eigen schuld was omdat ze geen nee had gezegd. "En dan moet ik er maar mee dealen."

Een patroon in gedrag
Volgens BOOS zou het bij de rapper gaan om een "patroon" in zijn gedrag. Meerdere oud-kandidaten doen anoniem hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

In het programma komt nog een anonieme vrouw aan het woord die zegt dat Ali B bij haar thuis is geweest. Volgens haar gaf hij uit het niets aan dat hij zin in haar had. De vrouw zegt dat ze er erg ongemakkelijk van werd en hem kort daarna de deur wees. Dat heeft hij toen gedaan.

Ali B ontkent alle aantijgingen en zegt volledig mee te werken aan het onderzoek. "Dit is kwaadsprekerij zonder dat mij duidelijk is waartegen ik mij moet verdedigen", zegt hij in een reactie tegen het programma. Ook op Instagram benadrukt hij dat hij niet schuldig is.

In totaal zijn er twee aangiftes gedaan tegen de Almeerder. RTL heeft de samenwerking met de rapper voorlopig opgeschort.

Bekijk hier de uitzending:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel