Provinciale Staten debatteren woensdag opnieuw over datacenter Zeewolde

FLEVOLAND • Vr 21 januari 2022 | 17:20 • Vrijdag 21 januari 2022 | 17:20

Provinciale Staten gaan woensdag wederom in debat over de informatievoorziening rond het datacenter van Meta in Zeewolde. De fracties van de Partij voor de Dieren, JA21, 50PLUS en de PVV hebben het zogenoemde interpellatie debat aangevraagd.

Statenlid Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren vindt dat Provinciale Statenleden bewust buiten spel worden gezet door Gedeputeerde Staten. Hij heeft het gevoel dat ze continu verkeerd, te laat of pas achteraf geïnformeerd worden over belangrijke termijnen en procedures rond het datacenter.

Deze week werd Luijendijk woest nadat hij woensdag te horen kreeg dat er tot april/mei geen belangrijke ontwikkelingen spelen en vervolgens een dag later te horen kreeg dat volgende week een belangrijk bezwaartermijn verloopt. "Voor die tijd samenkomen is bijna onmogelijk. We zijn bewust weer buitenspel gezet en in het duister gehouden", aldus Luijendijk.

In december werd nog een motie van treurnis tegen Gedeputeerde Staten unaniem aangenomen over de gebrekkige informatievoorziening. Het stak toen vooral dat er zonder medeweten van Provinciale Staten door GS een brief naar het Rijk was gestuurd waarin werd gevraagd om de komst van het datacenter mogelijk te maken.

"Dat kun je zien als een gele kaart die we hebben gegeven, maar dat is blijkbaar totaal niet serieus genomen", zegt Luijendijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel