Genomineerde gedeputeerde noemt samenwerking sleutel tot succes

FLEVOLAND • Zo 23 januari 2022 | 10:00 • Zondag 23 januari 2022 | 10:00

GroenLinks-gedeputeerde Cora Smelik beschouwt samenwerking als belangrijke factor om effectief te besturen. Smelik is door haar collega-bestuurders vanuit Flevoland genomineerd voor de verkiezing van bestuurder van het jaar en kreeg daarbij lof toegezwaaid voor haar verbindende kwaliteiten.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken benadrukt ze het belang daarvan. "Het is niet altijd makkelijk en het mislukt ook wel eens als je daar zelf een fout in maakt. Dan is het heel belangrijk te blijven zoeken waar we elkaar wel kunnen vinden."

Cora Smelik raakte zelf vorig jaar in conflict met de rijksoverheid, omdat die het ontgassen van binnenvaarttankers op het IJsselmeer en Markermeer niet aanpakte. Toch hoeft dat volgens haar niet ten koste te gaan van de samenwerking. "Ik vond het belangrijk in dat conflict om wel te markeren wat er niet goed ging. Je moet niet recht praten wat krom is en je ook niet verschuilen achter het rijk. Maar vervolgens zeg je dan ook tegen het ministerie van infrastructuur en waterstaat: hoe gaan we dit samen oplossen?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel