Definitief plan voor locatie Flevomanege: 140 woningen

DRONTEN • Zo 23 januari 2022 | 13:37 • Zondag 23 januari 2022 | 13:37

Op de plek van de Flevomanege in Dronten komen 140 woningen voor veel doelgroepen. Dat is vastgelegd in het definitieve stedenbouwkundig plan. En daarmee komt er zeer waarschijnlijk een einde aan een discussie die bijna al 20 jaar voortsleept.

Het laatste ontwerp werd twee keer voorgelegd aan de direct omwonenden die hun zegje konden doen over het plan. Op hun verzoek krijgt de nieuwbouwbuurt twee in- en uitgangen, zodat het verkeer meer gespreid wordt over de wijk.

In de nieuwe woonwijk komen onder meer 48 rijtjeswoningen, 18 twee-onder-een-kaphuizen en vrijstaand geschakelde woningen én 9 geschakelde eengezinswoningen. Voor senioren worden 14 hofwoningen met een gezamenlijke binnentuin gebouwd en voor kleine gezinnen en jongeren komen er 16 zogenoemde rug-aan-rughuizen.

Ook verrijzen er twee appartementencomplexen op de plek van de voormalige manege. Het gaat om één gebouw van vier verdiepingen met 12 appartementen. Het andere complex bestaat uit 24 appartementen, verdeeld over drie-en-een-halve verdieping.

Manege en duurzaam
Het thema 'manege' zal terugkeren in de nieuwe buurt. Een oude manegeschuur kan niet worden hergebruikt. Dat blijkt na technisch onderzoek niet mogelijk te zijn. De spanten van de schuur zullen wel terugkeren in één van de nieuwe gebouwen. Ook zal er aandacht zijn voor groen en duurzaamheid, onder meer door zelfstandige energieopwekking. De wijk krijgt een groen hart en er wordt een erfsingel aangelegd. Verharding wordt waar mogelijk waterdoorlatend.

Sinds 2003 is al diverse keren tevergeefs geprobeerd om de manege te verplaatsen en op die plek woningen te realiseren. Telkens weer waren er problemen met de plannen of waren omwonenden het niet eens met ideeën.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel