Nieuwe bomen voor kunstwerk De Groene Kathedraal

ALMERE • Ma 24 januari 2022 | 10:09 • Maandag 24 januari 2022 | 10:09

Het aanplanten van nieuwe bomen bij het landschapskunstwerk De Groene Kathedraal in Almere is gestart. In totaal worden er 32 populieren vervangen. Tijdens de werkzaamheden is het kunstwerk van Marinus Boezem minder goed bereikbaar.

In 1987 zijn er in het Kathedralenbos 178 bomen geplant die samen de kathedraal van Reims uitbeelden. Ruim dertig bomen zijn omgewaaid, dood of verkeerden in slechte conditie en worden daarom vervangen.

Toch opknappen
In eerste instantie was het idee om het verval te omarmen. In 2018 is in overleg met de kunstenaar besloten om het kunstwerk te behouden en te herstellen. De reden is dat De Groene Kathedraal nu een 'andere context' heeft, onder andere door nieuwbouwwijk Oosterwold die vlakbij het landschapskunstwerk ligt.

De Groene Kathedraal is één van de vier kunstwerken in Flevoland die wordt opgeknapt. De restauraties zijn onderdeel van een groter plan om de collectie landschapskunstwerken beter toegankelijk en 'beleefbaar' te maken. De provincie heeft daar een half miljoen euro voor uitgetrokken.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden 1 februari afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel