Fractievoorzitter Leefbaar Lelystad stapt over naar Mooi Lelystad

LELYSTAD • Di 25 januari 2022 | 23:33 • Dinsdag 25 januari 2022 | 23:33

Fractievoorzitter Marianne van de Watering van Leefbaar Lelystad maakte dinsdagavond tijdens de raadsvergadering bekend dat ze is overgestapt naar Mooi Lelystad. Van de Watering vertelde tijdens de vergadering dat er binnen Leefbaar Lelystad dingen zijn gebeurd waar zij als mens niet achter kan staan. Ze zei daarom al eind vorig jaar haar kandidatuur voor de verkiezingen voor Leefbaar Lelystad te hebben ingetrokken. Meer wilde ze nog niet kwijt, woensdag zal Van de Watering met een uitgebreidere verklaring komen.

Wim Botter, die nu de fractievoorzitter van Leefbaar Lelystad is, had een andere lezing. Hij vertelde dat Leefbaar Lelystad Marianne van de Watering half januari heeft ontheven van haar functie als fractievoorzitter en dat ze sindsdien niets meer van haar hebben gehoord.

Door de overstap telt Mooi Lelystad nu drie raadsleden, Marianne van de Watering neemt het fractievoorzitterschap over van Bart Schopman en naast hem maakt ook Olga Niezen deel uit van de fractie. Leefbaar Lelystad telt nu nog maar twee raadsleden: Wim Botter en Michael Wijngaard.

De fractie van Mooi Lelystad (Foto gemaakt door Fotostudio Wierd)

De overstap van Van de Watering komt op een opmerkelijk moment, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Eind vorig jaar was ze samen met Jack Schoone nog in de race voor het lijsttrekkerschap van Leefbaar Lelystad voor de komende verkiezingen. Die strijd verloor ze nipt, met één stem verschil.

Voorkeurstemmen
Van de Watering is al sinds 2014 raadslid. Toen werd zij met voorkeurstemmen voor de InwonersPartij in de gemeenteraad gekozen. Kort na de verkiezingen stapte zij uit die partij en richtte, samen met mede-InwonersPartijraadslid Hicham Ismaili Alaoui (nu voor GroenLinks in de Provinciale Staten) de fractie Leuc op. Nadat Alaoui naar GroenLinks was overgestapt, ging de fractie Leuc in 2017 op in Leefbaar Lelystad. Bij de verkiezingen van 2018 werd Van de Watering wederom met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen. Toen Jack Schoone vorig jaar zomer wethouder werd, nam zij het fractievoorzitterschap over.

Dit bericht is ontstaan vanuit een samenwerking van Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel