Oude postkantoor centrum blijft locatie voor woningen

LELYSTAD • Do 27 januari 2022 | 13:08 • Donderdag 27 januari 2022 | 13:08

Het oude postkantoor aan het Stadhuisplein in Lelystad is definitief niet in beeld als locatie voor poppodium Corneel. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de InwonersPartij.

Een projectontwikkelaar wilde het gebouw, dat nog van PostNL is, kopen en slopen om er woningen neer te zetten. Die koop is eind vorig jaar afgeketst, omdat de ontwikkelaar en de eigenaar van het pand het niet eens konden worden over de prijs.

De InwonersPartij wilde weten of het oude postkantoor nu weer in beeld is als plek voor het nieuwe poppodium. Eerder was dat één van de opties.

De gemeente laat weten dat de locatie van het oude postkantoor alleen bestemd is voor woningbouwplannen. Voor nieuwbouw van Corneel zijn nu nog twee locaties in beeld: op het parkeerterrein tussen het ROC en de parkeergarage aan de Agoraweg, of rond het oude pand van Mystic aan de Middenweg. De eerste locatie heeft de voorkeur omdat dan de meeste culturele instellingen dicht bij elkaar zouden zitten. Het gaat dan om Corneel, theater Agora, De Kubus en de nieuwe bioscoop. 'Om die reden is een nader onderzoek of het oude postkantoor geschikt is voor een poppodium niet opportuun', schrijft het college in antwoord op de vragen van de InwonersPartij.

Dit artikel is geschreven door verslaggever Kees Bakker. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel