FVD-lijsttrekker Van der Reest: "Ik hoop echt dat we vooruitgaan als Urk"

URK • Ma 31 januari 2022 | 6:05 • Maandag 31 januari 2022 | 6:05

De 22-jarige Joas van der Reest is de lijsttrekker van Forum voor Democratie op Urk. De partij doet in maart voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Van der Reest komt uit een christelijk ondernemersgezin en studeert vastgoed en makelaardij aan de Hanzehogeschool in Groningen. Het politieke vuur brandde al vroeg bij Van de Reest, vertelt hij zelf. "Ik was al vroeg geïnteresseerd in politiek en dat is eigenlijk altijd al gebleven. Ik heb toen Thierry (Baudet, red.) persoonlijk een keer gesproken en hij vertelde dat ze mee wilden doen op Urk", zegt Van de Reest. "En ik dacht: 'Ja, dit is wat ik wil'. Ik wil me inzetten voor dit dorp."

Een speerpunt van de partij is het nijpende woningtekort. Van der Reest: "Voor mijn leeftijdscategorie valt er geen woning op Urk te bemachtigen. Zij gaan naar Espel, Tollebeek, Nagele. Wij willen dat als er weer eindelijk grond wordt aangeschaft dat er dan op Urk goed gekeken wordt naar wat en hoe er wordt gebouwd en dat er ook naar de doorstroming gekeken wordt." Van der Reest stelt vast dat er op Urk te weinig wordt gebouwd en niet in de lucht wordt gebouwd.

Ongehoorzaamheid
In het landelijke debat is er soms ophef als een politicus van Forum voor Democratie zegt dat er tribunalen zullen komen of dat er burgerlijke ongehoorzaamheid moet zijn. Maar Van der Reest verwacht niet dat je snel zoiets van hem zult horen. "Burgerlijke ongehoorzaamheid... Ik denk dat wij hier op Urk al helder genoeg denken en dat wij op Urk al heel trots kunnen zijn op hoe we ons gedragen in de coronapandemie."

Van der Reest hoopt dat hij gekozen wordt en wat kan bewerkstelligen voor de gemeente. "Ik hoop echt dat we vooruitgaan als Urk, want het is op Urk eerder het geval dat we vanuit achteruit regeren in plaats van vooruit. Ik wil juist vooruit kijken."

Op 14, 15 en 16 maart kan er op bij de gemeenteraadsverkiezingen worden gestemd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel