Raad van State zet voorlopige streep door bouw 77 woningen

DRONTEN • Di 8 februari 2022 | 15:57 • Dinsdag 8 februari 2022 | 15:57

De Raad van State heeft dinsdag met een spoeduitspraak een streep gezet door een woningbouwproject in Dronten. Het gaat om een plan van 77 woningen op de plek van voormalige meubelzaak Rikken aan De Noord. De gemeente heeft bij het plan onvoldoende rekening gehouden met het naburige en kwetsbare spoorbeveiligingsbedrijf van Philip van de Klundert. De bouw gaat daarom voorlopig niet door.

Volgens het bestemmingsplan zouden de woningen op minimaal vijftien meter afstand van het spoorbeveiligingsbedrijf moeten komen, maar het bouwvlak ligt op slechts tien meter. Daarop spande de ondernemer een zaak aan.

De gemeente heeft volgens de Raad van State te weinig onderzoek gedaan naar de geluidsoverlast die het bedrijf van Van de Klundert produceert. De ondernemer vreest dat nieuwe bewoners gaan klagen over de herrie van de vrachtwagens, die niet alleen overdag maar ook midden in de nacht komen en gaan. De gemeente moet opnieuw kijken naar het plan, dat later verder besproken wordt bij de Raad van State.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel