Startsein gegeven voor versnelde woningbouw

LELYSTAD • Wo 23 februari 2022 | 17:44 • Woensdag 23 februari 2022 | 17:44

Het Rijk gaat Lelystad helpen bij de doelstelling om minimaal 1.000 nieuwe woningen per jaar te bouwen. Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge, de gemeente en de provincie hebben daar woensdag tijdens een werkbezoek van de minister de eerste afspraken over gemaakt.

Stadsdeel Warande moet een belangrijke rol gaan spelen bij de groei van Lelystad. De gemeente zegt daar gestaag door te blijven bouwen tot Warande helemaal af is. Daarnaast zullen ook andere woningbouwlocaties versneld worden ontwikkeld.

'Woningnood wordt aangepakt'
Wethouder Elzakalai is blij met de gemaakte afspraken. "Met deze gezamenlijke inzet pakken we de woningnood en de wachttijden aan. We zetten ons in voor wat de Lelystedeling nodig heeft en zorgen er voor dat iedereen die dat wil in Lelystad een wooncarrière kan beleven. Van stadsvilla tot eengezinswoning en van startersappartement tot seniorenwoning."

'Meer dan alleen huizen'
Volgens de provincie is tijdens het werkbezoek ook met de minister gesproken over de voorwaarden die Flevoland verbindt aan een dergelijke groei van het aantal woningen. "We bouwen een samenleving, dat is veel meer dan alleen het stapelen van stenen", aldus gedeputeerde Jan de Reus.

Lelystad wil tot 2040 zo'n 40.000 extra woningen bouwen. De gemeenteraad heeft eind vorig jaar de ambitie opgeschroefd, nadat eerder sprake was 15.000 woningen erbij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel