Turkse chauffeur met 600.000 xtc-pillen in truck moet 3,5 jaar cel in

ALMERE • Wo 2 maart 2022 | 13:37 • Woensdag 2 maart 2022 | 13:37

Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Turkije moet 3,5 jaar de Nederlandse cel in. Hij is woensdag schuldig bevonden aan het smokkelen van 600.000 xtc-pillen van Turkije naar Almere. De waarde was volgens de politie zo’n 2,5 miljoen euro.

De chauffeur moet ook een boete betalen van 10.820 euro. De officier van justitie eiste eerder deze maand ook 3,5 jaar cel tegen de chauffeur.

Hij werd op 22 juni in zijn vrachtwagen aangehouden net buiten een bedrijfsterrein aan de Prieelvogelweg bij Almere Hout. Omdat hij weigerde zijn papieren te laten zien, moest hij zijn oplegger openmaken. Die leek op het eerste gezicht leeg, maar de agenten zagen wat vreemds aan het kopschot aan de voorkant van de oplegger.

Daar bleek een verborgen ruimte in te zijn gemaakt van ongeveer 10 centimeter, die vol lag met bijna 600.000 xtc-pillen. Ze waren verpakt in doorzichtige zakken.

In het eerste verhoor van de chauffeur, waar geen advocaat bij aanwezig was, bekende hij schuld. Hij vertelde dat hij schulden had en zich had laten overhalen door de eigenaar van de truck. Die zou de hele drugssmokkel hebben geregeld.

Hoewel hij die bekentenis twee weken terug tijdens de rechtszitting weer introk, neemt de rechtbank hem toch mee in haar overweging. En op basis van die verklaring en de vondst van de pillen in zijn truck, werd hij schuldig bevonden aan de drugssmokkel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel