Drie verdachten van poging tot liquidatie vast

ZEEWOLDE • Do 3 maart 2022 | 10:08 • Donderdag 3 maart 2022 | 10:08

De politie heeft drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar de schietpartij op 5 oktober 2021 in Zeewolde. Het Openbaar Ministerie meldt dat het gaat om Poolse mannen van 26, 30 en 35 jaar. Twee zijn al op 30 november vorig jaar opgepakt. De derde verdachte is op 18 januari aangehouden. Ze zitten voorlopig in voorarrest.

De schietpartij was in de Kerkstraat/Open Hof in Zeewolde. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn been. Ook werden twee auto's geraakt door kogels. De schutter reed weg op een rode motor die werd bestuurd door een andere verdachte. De motor, verbrande kleding, het wapen en andere spullen werden teruggevonden in Lelystad. Aan de hand van de vluchtmotor kon de bestuurder worden achterhaald.

Het slachtoffer, dat ook de Poolse nationaliteit heeft en in Harderwijk woonde, weigerde volgens het Openbaar Ministerie om aangifte te doen. De drie aangehouden Polen worden verdacht van poging tot moord, het bezit van een automatisch vuurwapen en diefstal of heling van verschillende voertuigen.

De jongste verdachte werd aangehouden toen hij tijdelijk werd vrijgelaten uit het Huis van Bewaring, waar hij zat voor een ander geweldsdelict. De 30-jarige Pool werd diezelfde dag aangehouden toen de politie een in Duitsland gestolen BMW na een achtervolging aan de kant zette. De derde verdachte werd aangehouden in een woning in Den Haag.

Het onderzoek door de politie is nog niet afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel