CU-SGP vroeg Jezus Leeft volgens hen om niet mee te doen aan verkiezingen

NOORDOOSTPOLDER • Ma 7 maart 2022 | 16:10 • Maandag 7 maart 2022 | 16:10

De fractie van de ChristenUnie-SGP heeft de partij Jezus Leeft volgens haar gevraagd om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Noordoostpolder.

Dat bevestigde lijsttrekker Sjoertje Hakvoort-Weerstand van Jezus Leeft maandagmiddag tijdens een locatieuitzending in Emmeloord. Volgens Hakvoort-Weerstand zou de CU-SGP hebben gevraagd om af te zien van deelname aan de verkiezingen, of om samen te gaan, maar daar was Jezus Leeft niet van gediend. "Voor ons is het gewoon geen optie", aldus de lijsttrekker. Volgens Hakvoort-Weerstand zijn beide fracties 'concurrenten van de religie'.

CU-SGP: 'Verkeerde interpretatie'
Lijsttrekker Anjo Simonse van de fractie van ChristenUnie-SGP in Noordoostpolder laat weten dat alles berust op een misverstand. "Vier jaar geleden heeft toenmalig lijsttrekker Henk Balkenende contact met ons gezocht omdat hij wilde aansluiten bij ons. Bij ons was dit op dat moment niet handig en relevant dus hebben we het gelaten", aldus Simonse.

"Een aantal maanden geleden heb ik contact opgenomen met Balkenende of hij nog interesse had. Dit was niet het geval, want hij is verhuisd. Daarna heb ik de nieuwe lijsttrekker gebeld om een kop koffie te drinken om elkaar te leren kennen en ook met het verhaal van de vorige lijsttrekker van Jezus Leeft", vertelt Simonse.

Simonse: "Volledig respect voor elkaar"
Volgens hem is dit waarschijnlijk verkeerd geïnterpreteerd, want aan zijn voorstel voor een kop koffie is geen gehoord gegeven. "Er zijn vanuit CU-SGP absoluut 'no hard feelings'. De naam van Jezus is ons lief en we hebben als partijen volledig respect voor elkaar. Elke partij is welkom."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel