Rechter doet uitspraak in zaak pedofielenvereniging

LELYSTAD • Di 8 maart 2022 | 8:04 • Dinsdag 8 maart 2022 | 8:04

De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak van drie leden van pedofielenvereniging Martijn, onder wie de voormalige Lelystedeling Nelson M. Het Openbaar Ministerie heeft tegen de drie een jaar cel geëist omdat ze de vereniging, die in 2014 door de Hoge Raad werd verboden, zouden hebben voortgezet.

De 27-jarige M. en medeverdachten Marthijn U. (49) en Norbert de J. (43) uit Hengelo hebben zich volgens het OM schuldig gemaakt aan het verheerlijken van seksueel contact tussen volwassenen en kinderen. Ze ontkennen of bagatelliseren in de visie van het OM de schadelijkheid daarvan en zetten kinderen als lustobject neer.

De twee mannen uit Hengelo hadden een website waarop kinderen werden omschreven als 'seksuele wezens', stelt het OM. Op een andere website waren oude notulen van de pedofielenvereniging terug te vinden. Het OM vond die ook op een harde schijf van M. Ook hadden de drie een zelfgemaakt videoplatform waarop ze video's over pedoseksualiteit zetten.

De drie waren eerder niet bij hun strafzaak aanwezig. M. zou politiek asiel hebben aangevraagd in Mexico. De organisatie Free a Girl is een petitie gestart om dat te voorkomen. De petitie op de website van Free a Girl is al ruim 11.000 keer ondertekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel