Wethouder Van Garderen ziet af van raadszetel na 367 voorkeurstemmen

ALMERE • Do 24 maart 2022 | 15:39 • Donderdag 24 maart 2022 | 15:39

De huidige VVD-wethouder Hilde van Garderen uit Almere ziet af van een raadszetel, maar is wel beschikbaar om wethouder te worden. Ze stond tijdens de verkiezingen op de twintigste plek van de VVD-lijst, maar behaalde 367 voorkeurstemmen en kwam zo op de vierde plek terecht. De partij haalde zes zetels.

''Ik ben ontzettend trots en dankbaar voor het door de inwoners en ondernemers van Almere in mij gestelde vertrouwen. Ik ambieer geen termijn in de raad maar ben wel beschikbaar voor een nieuwe termijn als wethouder'', schrijft ze in een verklaring. ''Ik zie daarom af van mijn raadszetel in het volle vertrouwen dat de nieuwe fractie dit duidelijke signaal van de Almeerse kiezers recht zal doen.''

Het is nog niet duidelijk of Van Garderen weer wethouder wordt. Dat hangt af van de formatie. De VVD is de grootste partij in Almere gebleven. Wel daalde de VVD van acht naar zes zetels. Doordat Van Garderen van de zetel afziet komt de nummer zes op de lijst, Jurgen Morgenstond, toch in de raad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel