Eerste bezoeker Floriade Expo verwelkomd met appelboom

ALMERE • Do 14 april 2022 | 9:08 • Donderdag 14 april 2022 | 9:08

De Floriade Expo 2022 in Almere is vandaag voor het eerst open voor publiek. Om iets voor 10.00 uur gingen de hekken open voor de eerste bezoekers aan het evenement, dat t/m 9 oktober duurt.

De eerste bezoeker kreeg van directeur Hans Bakker een appelboom overhandigd. Hij was blij de eerste te zijn. "Heel bijzonder om de eerste bezoeker te zijn. Ik keek er lang naar uit." De appelboom kwam ook van pas. "Ik verzamel bomen. Deze krijgt een mooie plek."

Bakker verwacht op de eerste dag nog geen enorme aantallen bezoekers. "We verwachten een paar duizend mensen. Dat is ook niet erg, want we moeten alles nog een beetje inregelen." Bovendien gaat het er vooral om dat alle bezoekers met een glimlach naar huis gaan, zegt Bakker.

'Begint te komen'
Een stel uit Heemskerk bezocht al twee eerdere Floriades. Ze vinden de Almeerse editie mooi opgezet en doen veel inspiratie op voor hun eigen tuin. "Maar het moet nog meer warmte geven. De plantjes beginnen nog maar net te komen." Ze vinden het nog erg rustig.

Op dit moment lijken er weinig opstartproblemen. Al is nog niet alles helemaal klaar, er staan af en toe nog blikken verf. De enige kritiek van bezoekers is op dit moment dat er extra kosten voor een rit in het treintje worden gerekend en dat je voor de kabelbaan moet betalen als je terug wil.

'Trots en vreugde'
Koning Willem-Alexander verrichtte woensdag de officiële opening van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Hij plantte met drie jongeren een zogenoemde cress en voltooide zo een levende afbeelding van de Floriade. Daarnaast kreeg de koning een rondleiding over het Floriadeterrein.

Hans Bakker kijkt tevreden terug: "Het was een prachtige dag gisteren. We kijken er met trots en vreugde op terug."

Aan de Floriade is negen jaar gewerkt. Het evenement is een succes als er minimaal twee miljoen betalende bezoekers komen. De directeur hoopt dat dit er zeker 2,8 miljoen gaan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel