Tientallen vrijwilligers willen meezoeken naar vermiste Wilco

URK • Do 21 april 2022 | 13:38 • Donderdag 21 april 2022 | 13:38

Tientallen vrijwilligers hebben zich de afgelopen dagen aangemeld om mee te helpen met de zoektocht naar de vermiste Wilco de Groot uit Urk. Dat vertelt Ramona van Urk van het Coördinatie Platform Vermissing (CPV). De 20-jarige stuurman raakte vorige week vermist toen het binnenvaartschip waarop hij werkte omsloeg op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland.

Het CPV zoekt vanaf woensdag 's ochtends en 's middags langs de kades en oevers aan de Nieuwe Waterweg in de hoop dat het lichaam van de vermiste Urker daar zal aanspoelen. Hij is namelijk niet teruggevonden in het geborgen binnenvaartschip en moet dus meegevoerd zijn door het water.

Volgens Ramona van Urk is het vanaf nu mogelijk dat het stoffelijk overschot aan de oppervlakte van het water komt. Zolang het lichaam niet gevonden is gaat het CPV sowieso tot 28 april doorzoeken.

Aanmeldingen vrijwilligers 'hartverwarmend'
Niet alleen familie en vrienden van Wilco hebben zich aangemeld, ook mensen zonder band met de familie hebben aangegeven mee te willen helpen. En dat is heel bijzonder, vindt ook Pieter Keuter van dregteam SOAD uit Urk. "De betrokkenheid van de gemeenschap op Urk is enorm, maar ook hier in de buurt van Rotterdam bieden mensen spontaan hun hulp aan. Hartverwarmend."

Ook al blijft het volgens Keuter moeilijk, de hulpdiensten zetten alles op alles om Wilco terug te vinden: "Zonder hoop hoef je niet te zoeken, dus we blijven de hoop houden om het lichaam te mogen vinden", besluit de woordvoerder van dregteam SOAD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel