Vrijmarkten al in volle hevigheid losgebarsten

FLEVOLAND • Di 26 april 2022 | 18:30 • Dinsdag 26 april 2022 | 18:30

Wie Koningsdag zegt, zegt ook vrijmarkt. In Almere en Lelystad beginnen de vrijmarkten altijd op de dag ervoor. Om 17.00 uur mochten ze los.

De eerste mensen stonden dinsdag al om 12.00 uur klaar met kleedjes en tafeltjes om een goede plek te bemachtigen. De spulletjes die ze willen verkopen mochten alleen nog niet uitgestald worden. In de praktijk was de markt al rond 15:00 uur open, want Handhaving van de gemeente kneep een oogje toe.

Goede plek scoren
In de Stationsstraat in Almere Stad waren Ilse en Judith er ook al vroeg bij. De kans op een goede plek wilden ze niet mislopen, aangezien ze al bijna veertig jaar lang kleding verkopen op de avond voor Koningsdag. "We hebben best wel een grote plek nodig om kleding te kunnen verkopen. Als je om 16.00 uur aankomt, dan zijn de meeste plekken al bezet", zegt Ilse.

Ze verklaart ook waarom ze niet op Koningsdag op een rommelmarkt zitten: "Het is traditie om de avond voor Koningsdag je spulletjes te verkopen, want dan komen de echte kopers. Mensen die echt op zoek zijn naar mooie spullen voor weinig geld. Dan gaan we vanavond lekker om half 12 naar huis en hebben we morgen zelf nog de Koningsdag en kunnen hier de kinderen met hun kleedjes zitten."

Koningsavond in Lelystad:

Koningsavond in Almere:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel